fbpx

Je dagelijkse zangworkout (om nóg beter te zingen)!

Als zangers zijn we dagelijks bezig met onze stem maar wat zijn nu oefeningen die je dagelijks kan doen om die stem verder te ontwikkelen? Die krijg je van mij in een dagelijkse zangworkout!

De oefeningen die we samen in deze video doen zijn heel belangrijk maar het is natuurlijk ook belangrijk om voor je stem te zorgen.

De oefeningen in combinatie met mijn tips om voor je stem te zorgen is de ideale combinatie om te groeien als zanger. Mijn 5 tips om je stem te verzorgen kan je hieronder helemaal gratis downloaden ??

Oefening 1: zingen op een rietje

Zingen op een rietje is één van de beste oefeningen om je stem te trainen. Het zorgt er niet alleen voor dat al je stemspieren goed ontspannen, het helpt je ook hoger zingen door de overgang van je borst- naar kopstem heel vloeiend te maken.

Klik hier om alles te weten te komen over zingen op een rietje!

Oefening 2: het kuchspiertje activeren

Ons kuchspiertje goed gebruiken samen met een juiste ademhaling is de basis van het zingen.

Klik hier en kom alles te weten over je kuchspiertje!

Ps: val je uit de lucht als je de term ‘kuchspier’ leest? Geen paniek, het is een term dat ik zelf heb uitgevonden om de zaken makkelijk en begrijpelijk te houden ? Voor de anamtomisten onder ons: kuchspiertje = transversus abdominis.

Oefening 3: overgang tussen borst- en kopstem trainen

Door een oefening te zingen waar je constant van borst- naar kopstem overschakelt is het veel makkelijk om je mix voice te gaan activeren. Het houdt de stemspieren soepel waardoor je op de termijn makkelijker die hoge noten gaat kunnen zingen.

Oefening 4: mix voice activeren

Onze mix voice zorgt ervoor dat we hoge, krachtige noten kunnen zingen zonder spanning (lees: een droom voor veel zangers). Het is de perfecte balans tussen onze stemspieren.

Klik hier en kom alles te weten over mix voice.

Oefening 5: stem ontspannen

Na zo’n hevige zangworkout is het belangrijk dat we onze stem ook ontspannen. Door te glijden van een hoge noot naar een lagere noot stretchen we onze stembanden om alles terug in balans te krijgen.

10 thoughts on “Je dagelijkse zangworkout (om nóg beter te zingen)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *