fbpx

10 Popsongs voor beginners

Wat zijn goeie, maar vooral leerrijke popsongs om te zingen als beginnende zanger? Wel, vandaag krijg je er van mij 10 op een rijtje!

Voor je begint te zingen is het van essentieel belang om je stem op te warmen. Is dat nog niet gebeurt? Geen paniek! Download hieronder mijn Ultieme Opwarming om je stem in 5 minuutjes op een gezonde manier wakker te maken ??

Hier zijn 10 popsongs die je kan zingen als beginnende zanger. Deze liedjes zijn makkelijk maar hebben toch altijd een kleine uitdaging waardoor je toch blijft bijleren ☺️

1. Mad Word – Gary Jules

Dit lied is ideaal om mee te starten als zanger. Het gaat niet super laag of hoog en is daarom het perfecte lied om je stem te leren kennen.

2. Make You Feel My Love – Adele

Het is niet enkel een heel mooi lied, maar puur zangtechnisch gezien is het ook heel simpel. Eens je het strofe en het refreintje onder de knie hebt, kan je die zangtechniek gewoon verder blijven toepassen tot op het einde van het lied.

3. Can’t Help Falling In Love – Elvis

Dit is een heel repetitief nummer wat super is om te beginnen improviseren. Improvisatie is een hele enge term voor velen maar dit nummer helpt je makkelijk en zonder stress op weg.

4. All I Want – Emma Bale

Dit liedje is een heel traag lied dat constant switcht tussen borst- en kopstem. Omdat het op zo’n traag tempo gezongen wordt ga je goed voelen waar die overgang zit.

5. Broken Strings – Nelly Furtado & James Morrison

Dit is een super lied om met twee te gaan zingen en te oefenen op het zingen van harmonietjes.

6. Budapest – George Ezra

Dit is een super goed lied om je verhaal te leren vertellen. Puur zangtechnisch is hier geen uitdaging aan, het gaat vooral hoe je je verhaal tot bij je luisteraar kan overbrengen.

7. Fix You – Coldplay

Dit lied is geweldig om “krulletjes” of riffs te leren zingen (kom hier alles te weten over riffs)

In het refreintje heb je een riff op de tekst “lights will guide you home”. Een makkelijk krulletje om mee te starten als beginnende zanger.

8. Hit The Road Jack – Ray Charles

Dit is een heel jazzy nummer en is de perfecte basis om “swing feel” onder de knie te krijgen. Eens je dit onder de knie hebt, kan je dat ook in andere popsongs gaan toepassen.

9. Jolene – Dolly Parton

Dit is een geweldig nummer om tegentijden te oefenen en ritmisch veel juister te gaan zingen.

10. Let It Go – James Bay

Dit is een super nummer om je ademhaling te trainen. In het refreintje zijn er hele lange zinnen waardoor je echt op je buikademhaling moet focussen (kom hier alles over de juiste zangademhaling te weten).

Dat waren de 10 popsongs waarvan ik denk dat jij als beginnende zanger veel waarde uit kunt halen. Ik daag je uit om er eentje uit te kiezen en deze tot in de details te leren zingen.

Deel hieronder in de comments welk liedje je hebt gekozen, zo steunen we elkaar doorheen deze challenge! ?

Ken je zelf nog een lied dat makkelijk maar leerrijk is? Deel het ook hieronder in de comments ☺️??

8 thoughts on “10 Popsongs voor beginners

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *