fbpx

Hoe ook jij kan leren omgaan met je Innerlijke Criticus – Met Robin

Ervaar jij soms dat iets je tegenhoudt om te groeien als zanger? Voelt het alsof er een muur staat tussen jou en je (muzikale) dromen? En zit bovenop dat muurtje je innerlijke criticus negatieve commentaar te geven? Wel, dan kan de aflevering van vandaag jou zeker en vast helpen.

Wil je ook graag beter leren zingen? Dan daag ik je uit om mee te doen aan de Zo Zing Je Zuiver Challenge! In 5 dagen leer je zingen zonder spanning, valse noten of onzekerheden. Het leukste? Het is helemaal gratis! Meld je hier aan 👇🏻

Als vocal coach is het een eer om samen te werken met de meest fantastische zangers! Vaak hoor ik dan ook hun prachtige verhalen over hoe zingen hun leven helemaal heeft veranderd.

Ikzelf vind het super inspirerend om deze verhalen te horen. En natuurlijk wil ik dat ook graag met jou delen zodat jij ook inspiratie kunt halen uit deze verhalen en je gemotiveerd blijft om je grenzen te blijven verleggen. Want is dat niet het belangrijkste? Dat we als zanger en persoon blijven groeien? Ons blijven ontwikkelen?

In de aflevering van vandaag hoor je het verhaal van Robin. Omdat zijn innerlijke criticus altijd heel erg aanwezig was, nam hij met een klein hartje deel aan het Zing Je (Zelf) Vrij coachingstraject. Hij zag steeds een muur staan tussen zichzelf en het publiek waarvoor hij wou zingen of de piano die hij wou bespelen. Maar beetje bij beetje zakte die muur en overwon hij de kritische stemmen in zijn hoofd. Vandaag is zingen is ook voor hem meer dan enkel “zingen”, maar een vorm van zingeving.

In deze aflevering hoor je onder andere:

 1. Waarom hij is beginnen zingen en wat het voor hem betekent (7:59)
 2. Hoe je stem deel uitmaakt van je identiteit en een transitie daar een grote invloed op heeft (10:03)
 3. Hoe belangrijk het is om je strottenhoofd te leren kennen (12:30)

Pssst: wil je graag meer te weten komen over hoe je je stemkleur tijdens het zingen kunt beïnvloeden aan de hand van je strottenhoofdpositie? Check dan zeker deze video hier!

 1. Hoe hij (en straks jij ook misschien) door het Zing Je (Zelf) Vrij coachingstraject veel vaker voor andere mensen durft zingen (13:47)
 2. Hoe je je innerlijke criticus het zwijgen kan opleggen en ermee kan leren omgaan (16:39 en 24:58)
 3. Waarom je niet per se met een zangtalent moeten geboren zijn om te kunnen zingen (22:26)
 4. Hoe zingen een vorm van zingeving kan zijn (23:45)
 5. Waarom je altijd maar kan blijven bijleren in de wereld van de muziek (27:33)
 6. Hoe je jezelf minder kan vergelijken met bekende zangers (28:36)
 7. Wat zijn toekomstplannen zijn (30:41)
 8. Zijn mantra dat hij jou wil meegeven (38:36)

Heb je zelf nog een vraag voor Robin, stuur hem dan gerust een berichtje via Facebook. Hij zal je zeker met veel plezier antwoorden. Je kan hem en zijn muziek ook beluisteren op Bandcamp en Spotify.

One thought on “Hoe ook jij kan leren omgaan met je Innerlijke Criticus – Met Robin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *